måndag 24 november 2014

Pridetime!

Pride in Uganda är en kärleksförklaring till allas rätt att vara och älska vem en vill. 
Det drivs som ett projekt med syfte att stötta organisationer i Uganda som arbetar för LGBTI-personers rättigheter. Detta görs genom försäljning av regnbågsarmband där alla pengar går till organisationernas arbete. Tillsammans med armbanden sprids information om läget i Uganda, för att vi tillsammans ska jobba för att världen blir full av regnbågar, i vilket land du än bor.

Pride in Uganda drivs av Elsa Stenström och Karin Olovson under vår praktik från Socionomprogrammet i Göteborg. Vi har under en termin arbetat i Kampala, Uganda med reproduktiv hälsa och under tiden i landet insett hur svårt läget är för LGBTI-personer. Det var svårt att sitta kvar på rumpan och inte försöka göra i alla fall något, så det här projektet är en av alla bäckar små för att arbeta för allas rätt till identitet och kärlek.

På den här bloggen kommer vi kontinuerligt uppdatera med information om projektet och publicera de intervjuer vi gör i Uganda med personer som är engagerade i frågan. Sjukt intressant så det vill ni inte missa. Kolla även in vår facebooksida där vi uppdaterar rätt ofta, där finns även snyggsnygga bilder på armbanden som ni kan spana in. Facebook.com/prideinuganda

Är det så att ni vill komma i kontakt med oss, fråga något eller har feedback? Hör gärna av er! prideinuganda@gmail.com


Kärlek och respekt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar